Donem veu a històries reals

15-05-2017

El metge català Oriol Mitjà ha fet un dels descobriments mèdics més importants de les últimes dècades: el tractament que podria eradicar el pian, una malaltia que afecta a milions de persones. Amb tan sols 29 anys, Mitjà va trobar la cura a la malaltia, consistent en una sola pastilla d’antibiòtic que als països del primer món s’utilitza per curar l’otitis i la bronquitis. Oriol Mitjà i la Organització Mundial de la Salut pretenen eliminar el Pian al 2020. 

Demà, dimarts 16 de Maig se celebren els Premis Català de l’Any 2016 en els quals Oriol Mitjà hi ha estat nominat com a un dels finalistes. Un premi que reconeix tot l’esforç d’un jove metge amb un clar objectiu: eliminar una de les malalties que afecta a més de 40 milions de persones a tot el món.

El documental “On acaben els camins” dirigit per Noemí Cuní i produït per Grup Broadcaster, narra la història de la investigació de Mitjà i com amb tan sols una pastilla pot ajudar a milers de persones que pateixen aquesta malaltia.

A Grup Broadcaster donem veu a aquelles històries reals que mereixen ser escoltades. Creem contingut amb l’objectiu de difondre experiències i històries que inspirin i que aportin una millora a la societat. Històries audiovisuals amb rigor, qualitat i creativitat que inspiren i reconeixen a persones amb la voluntat d’ajudar i aportar alguna millora en la vida de les persones.

“On acaben els camins” va ser el tercer programa més vist de Catalunya durant la seva emissió al “Sense Ficció” de TV3. Torna’l a veure aquí